Voorzieningen aan boord en veiligheid

de WuWei

De WuWei is een Beneteau Oceanis 311 Clipper. Een 9,85m lang polyester zeiljacht. Met een diepgang van 1,45m en een gewicht (waterverplaatsing) van 4600kg. Het schip is voorzien van een 19pk Volvo-Penta dieselmotor.

Het schip is ontworpen voor vaart op open water en is uitgerust om met maximaal 6 opvarenden te varen.

Het schip is verzekerd voor het varen als charterschip met bemanning. Het betreft hier een aansprakelijkheids- en passagiersverzekering.

In principe kan iedereen mee aan boord, maar er is wel een aantal beperkingen:

  • het zeilschip is niet toegankelijk voor rolstoelen en mensen die niet zelfstandig kunnen lopen (vanwege opstap aan boord en trapje naar de kuip)
  • er zijn geen voorzieningen aan boord om medische handelingen te verrichten
  • kinderen tot 12 jaar met minimaal 1 volwassen begeleider per kind

Sanitaire voorzieningen zijn op het zeilschip aanwezig. In de kajuit is gelegenheid om languit te rusten. 

Voor iedere meevarende gast is een zwemvest aanwezig. Het is verplicht dit zwemvest te dragen bij zeilen en varen op de rivier de Amer en de Nieuwe Merwede. Voor het overige bepaalt de schipper of het nodig is de zwemvesten te dragen.

Regenkleding is niet voor alle opvarenden aan boord. Kort voor de tocht wordt de weersvoorspelling doorgenomen en wordt aan de gasten per mail of telefonisch een kledingadvies gegeven.

Voor de veiligheid op het water is het schip voorzien van marifoon, radarreflector en boordverlichting, zodat onder alle omstandigheden veilig gevaren kan worden.

Bij dichte mist of boven windkracht 5 wordt niet uitgevaren.

\